Някои от най-големите в света технологични компании са казали на

...
 Някои от най-големите в света технологични компании са казали на
Коментари Харесай

Някои големи компании ограничават контактите на служителите си с Huawei

 Някои от най-големите в света софтуерни компании са споделили на чиновниците си да спрат да приказват за технологии и механически стандарти с сътрудниците си от Huawei Technologies, в отговор на скорошното слагане на китайската компания в черния търговски лист на Съединените щати, настояват източници на Ройтерс, осведомени с въпроса.
Производителите на чипове Intel и Qualcomm, компанията за мобилни изследвания InterDigital Wireless и южнокорейският телеком LG Uplus са лимитирали неофициалното другарство на чиновниците си с Huawei, най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света, допълват източниците.

Подобни диалози са рутинна част от интернационалните срещи, на които инженерите се събират, с цел да слагат техническите стандарти за информационните технологии, в това число и за идващото потомство мрежи, известно като 5G.

Министерството на търговията на Съединени американски щати не е забранило контактите сред локалните компании и Huawei. На 16 май управляващите сложиха Huawei в черния лист, с което ѝ не разрешиха да прави бизнес с американски компании без утвърждение от държавното управление, а няколко дни по-късно упълномощи локалните компании да работят с Huawei в органите за стандартизация до август, защото това е “необходимо за развиването на стандартите за 5G ”. Министерството е удостоверило позицията си по въпроса пред Ройтерс през днешния ден.

Въпреки това част от огромните американски и задгранични софтуерни компании приканват чиновниците си да лимитират част от директните си контакти с представители на Huawei, разясняват източниците. Целта на този ход е да се избегнат евентуални проблеми с държавното управление на Съединени американски щати.

Intel и Qualcomm настояват, че са дали указания за работа на чиновниците, само че отхвърлят да разясняват повече. Говорител на InterDigital твърди, че също е дал инструкции на инженерите, с цел да се увери, че компанията дава отговор на американските разпореждания.Източник на Ройтерс от LG Uplus твърди, че компанията “доброволно се въздържа от контакти със чиновниците на Huawei, разнообразни от срещи по инсталацията или поддръжката на мрежовото съоръжение ”.

 

LG Uplus е изпратила изказване до Ройтерс, че компанията няма публична политика за диалозите с Huawei.

Китайската компания пък не е предоставила коментар по случая.

Забавяне на 5G

Новите рестрикции могат да лимитират стартирането на 5G, който се чака да стои зад разнообразни технологии, в това число самоуправляващите се коли, настояват няколко специалисти от промишлеността.

По време на среща за 5G стандартите, провела се предходната седмица в Нюпорт Бийч, Калифорния, участниците са декларирали терзанията си пред Ройтерс, че продължителната взаимна работа на инженерите, нужна за напредъка на смарт телефоните и мрежите, може да стане жертва на това, което един от участниците назовава “технологична война ” сред Съединените щати и Китай.

Представител на европейска компания, която е въвела правила против контактуването с Huawei, разказва хората, участващи в развиването на 5G, като “разтърсени ” от протичащото се.

“Това би могло да накара всички да станат по-самостоятелни, а ние се нуждаем от съдействие, с цел да стигнем до 5G. Това би трябвало да е световен пазар ”, показва той.

Служители на по-малки телекомуникационни компании настояват, че не им е казано да заобикалят диалози с Huawei по време на срещите за стандартите, а доста производители не престават да поддържат съществуващите покупко-продажби с компанията. Не е ясно каква част от връзките с Huawei са лимитирани в софтуерната промишленост на този стадий.
По публикацията работи: Елена Кирилова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР